Η Τοποθεσία

Βρισκόμαστε στο παραθαλάσσιο χωριό Στούπα που απέχει 40 λεπτά από την Καλαμάτα και 2.30 ώρες από την Αθήνα και είναι το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της Μεσσηνίας. Επίνειο της περιοχής είναι η υπέροχη ομώνυμη παραλία του που προσελκύει τους λουόμενους χάρη στο φυσικό της κάλλος, την καθαρότητα των νερών και των ακτών της, αλλά και χάρη στις άρτιες υποδομές της. Το συγκρότημά μας απέχει μόλις 1,5 χλμ. από την παραλία της Στούπας.

Το χωριό είναι σχετικά νεόδμητο και απλώνεται στους πρόποδες του Ταΰγετου, συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πράσινο και γαλάζιο. Ένας ζωντανός πίνακας ζωγραφικής που τα έχει όλα. Και τα προσφέρει όλα. Ηρεμία και ξεκούραση. Περιήγηση και διασκέδαση. Γιατί με αφετηρία την Στούπα μπορείτε να περιηγηθείτε στις γύρω περιοχές και να γνωρίσετε τις ομορφιές της Πελοποννήσου.

Αν πάλι έχετε διάθεση για περιπέτεια, το Maniatiko Village είναι ιδανική βάση για καθημερινές εξορμήσεις. Η δαντελωτή ακτογραμμή της Έξω Μάνης, με τη φυσική σκιά από τα αλμυρίκια και πεύκα, κρύβει μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες της Πελοποννήσου : εκτός από τη Στούπα και την Καλόγρια με τις υποθαλάσσιες πηγές τους με τα νερά του Ταύγετου, επισκεφθείτε τα Ριτσά με το άσπρο βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά, τα Δελφίνια – όπου τα δέντρα αγγίζουν τη θάλασσα κι η άμμος εναλλάσσεται με βότσαλα και φυσικές πέτρινες εξέδρες – , τον ανέγγιχτο Φονέα , το γραφικό Πανταζί , το ερημικό Καλαμίτσι με τα ρηχά νερά και το άγριο Καταφύγι με τις φυσικές πέτρινες «ξαπλώστρες». Η διασκέδαση στη παραλία όμως είναι μόνο η αρχή.

Μπορείτε να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες όπως βόλτες με το ποδήλατο στον εξαιρετικό ποδηλατόδρομο που ενώνει τη Στούπα με τον Άγιο Νικόλαο, ορειβασία, κ.λπ. – ή ανακαλύψετε τη Νότια Πελοπόννησο : από την Στούπα –τη γη του Ζορμπά και το Φράγκικο κάστρο της, στην αγαπημένη του sir Patrick Leigh Fermor Καρδαμύλη με τα βυζαντινά μνημεία, τα πέτρινα χωριά του Δυτικού Ταΰγετου ( Θαλάμες, Λαγκάδα, Προάστιο, Σαϊδόνα και Καστάνια ),το χωριό Βάθεια, το κάστρο της Ζαρνάτας πάνω από τον Κάμπο, αλλά και τα θαύματα της φύσης όπως το Σπήλαιο του Διρού, το δάσος της Βασιλικής, τα φαράγγι του Βυρρού, το φαράγγι του Ριντόμου, και άλλα πολλά …

Η Μάνη είναι ταυτόσημη με την παράδοση και την ιστορία. Ελάτε για να βιώσετε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, να γίνετε ένα με τους ντόπιους, να γνωρίσετε τον τόπο και να εξερευνήσετε την πολυτάραχη ιστορική της ζωή…

Maniatiko Village